PPL(A)

Med småfly sertifikatet vil du kunne leie fly og oppleve Norge aldri som før, hvor en 6 timers kjøretur til fjellet blir redusert til en timers flytur. Ikke bare det, så er utsikten fra cockpit en helt unik opplevelse. Sertifikatet dit vil kunne da påbygges for flermotorfly, instrumentbevis og instruktørrettigheter.

Hos oss i Oslo Flyveklubb vil du ha mulighet til å skole på en av to Tecnam P2002 JF, som har ekstremt lav drivstoff forbruk, og derfor kan Oslo flyklubb tilbyr en av landets laveste priser på praktisk skoling til PPL-A.

PPL(A) sertifikatet består av to deler, teori og praksis:

Flygetreningen blir styrt av et godkjent skoleprogram laget av Norges Luftsportsforbund. Selve løpet går på et minimumskrav på 45 timer, som er lagt ifra Luftfartstilsynet. De første 10 timene står av Allmenn flytrening, der du blir kjent med og fly selve flyet og bygger et grunnlag til flyegenskapene dine. Etter det, så har man 15 timer til får og øve på landings runder og nødprosedyerer. Da skal man være klar til å fly solo, der det er 5 timer lagt til lokal solo turer. Da går man videre til Navigasjon, med 5 timer solo navigasjon, og så avansert fly-trening med forberedelser til oppflyging.

Modernt skolefly til 1090 NOK / Time! Takk vare Rotax og lav drivstoff forbruk.

Modernt skolefly til 1092 NOK / Time! Takk vare Rotax og lav drivstoff-forbruk.

I grove trekk vil programmet se ut som følgende:

  • Allmenn flytrening – 10 h
  • Start og landningsøvelser – 15 h
  • Navigering – 5 h
  • Solo – 10 h 
  • Avansert fly-trening og repetisjon – 5h

Kostnad

Leieprisen for skoleflyene kommer på 1092 NOK/time, og minimum kravet er 45 timer. Merk at 45 timer er et minimumskrav og de fleste klarer hele løpet på litt over 45 timer.

Utover timeprisen på flyleie kommer honorar til instruktør på 400 NOK/time som betales etter hver tur basert på medgått tid.

Teori

Teorien blir styrt av Privatfly.no, som kan tas over nettet som en selvstudie. Man vil også få mulighet til å delta i 20 timers klasseromsundervisning. Vi vil også kunne tilby søtteundervisning via instruktørene våres i Oslo Flyverklubb, om man skulle ønske det.

Fysisk krav

Før man starter med å fly, så er det viktig at man får en klasse 2 lege attest fra flylegen. Flyleger finner man på følgende link, https://luftfartstilsynet.no/aktorer/flymedisin/godkjente-flyleger/

Send gjerne inn en forespørsel så tar vi kontakt: