Wille – tok Instrument rettighet (IR) i OFK

  • Wilhelm Söderström
  • 33 år, bor i Oslo
  • PPL-A i juni 2012, IR i oktober 2016

Hvorfor valgte du å bygge på med CB-IR?

För mig handlade det om att höja säkerheten, öka möjligheterna att komma iväg på tur och att utvecklas som pilot. Jag har alltid sett fram emot att kunna klättra upp genom moln och etablera cruise i solsken ”on top”, eller att kunna ta mig genom dåligt väder och navigera säkert fram till destination.

Förhoppningen med IR är att jag skall kunna använda flyget mer i vardagen och komma ut på fler längre turer. Det nya upplägget med CB-IR gjorde också att det blev lättare att lägga upp utbildningen kring jobb och annat. Så här i efterhand kan jag verkligen rekommendera att ta IR!

Hva er det man lærer gjennom kurset og hva kan man regne med det koster?

Under kursen lär man sig att kontrollera flygplanet och navigera utan yttre referenser. Man får lära sig att lita på instrumenten som finns ombord och bortse från vad kroppen och balanssinnet säger, en ganska intressant upplevelse..:) Teorikursen ger en fördjupning i de klassiska luftfartsämnena men speciellt fokus läggs på meterologi och human performance samt på navigation och instrument. Jag läste teorikursen på distans från England och skrev teoriproven hos CAA på Gatwick. Jag valde det upplägget då det var billigare och det fanns möjlighet till hemstudier vilket passade mig bra.

Den praktiska delen består av minimum 40h IR-skolning, jag gjorde ca 30h i regi av Oslo flyklubb med Harald Orlien som instruktör. De sista 10h må man skola vid en ATO och det slutade med att jag gjorde dessa timmar på Sturup (ESMS). Kostnaden blev ca 110 000kr och jag flög då skill-test på nära minimiantalet timmar.

Det är en krävande utbildning, både vad gäller teoridelen men även också den praktiska flygningen. Att flyga IFR som single pilot kräver en viss multitasking kapacitet och det känns till en början helt omöjligt men när rutinerna börjar sitta är det fantastiskt kul!

Har du noen tips til de som ønsker å ta CB-IR?

Som vanligt är det fördelaktigt att kombinera teoristudier med praktisk flygning. Teorin va ganska omfattande så se till att ha nog med tid för studier. Köp en flygsimulator (ex. x-plane eller liknande) och träna på instrumentscan och navigation i simulatorn, väldigt prisvärd övningstid! 🙂

Hva er dine neste mål for flygingen?

När nollan sjunker framåt våren hoppas jag på att kunna komma iväg på några längre IR-turer för att bygga vidare erfarenhet av instrumentflygning. Annars är sjöflyg i Kilen med campingturer givet till sommaren!