Vegard – tok PPL i OFK 2016

Hvorfor valgte du å ta privatfly-sertifikat?

Helt siden jeg var liten gutt har jeg vært fascinert av fly, flyhistorie og flyging. Jula 2014 leste jeg boka «The Aviators», det var sparket jeg trengte for endelig å begynne å realisere drømmen om flysertifikat.

Hva er det som er så spesielt med å fly selv?

Selve kurset er i seg selv lærerikt og spennende, med en kombinasjon av variert teori og mye praksis. Det å lære seg å fly gir rett og slett en rå mestringsfølelse – ingen glemmer sin første solo-tur, alene i cockpit! Nå som jeg har «lappen», merker jeg at frihetsfølelsen er det som gleder meg mest – det er utrolig hva man kan utforske og oppleve ved å fly selv.

Har du noen tips til nye studenter?

Fly noen praksistimer før du begynner på teorien, det hjelper veldig å ha litt erfaring med flyging når man jobber med teorifagene. Legg en god og realistisk plan for når du skal studere og ta flytimer, og benytt deg av den støtteundervisningen som finnes. Som småbarnspappa og i full jobb var jeg godt fornøyd med å ta PPL-A på 2 år. Alle kan klare det, men det krever litt disiplin og at kursingen prioriteres.

Hvor mye kostet det å ta «flylappen»?

Alt inkludert ble det litt over 100,000 kroner, fordelt jevnt over 2 år.

Hvorfor valgte du Oslo Flyveklubb?

Jeg fikk et godt inntrykk av flyskolen og instruktørene, de var faglig dyktige og fleksible når det gjelder booking av flytimer, noe som er viktig for effektiv progresjon. I tillegg har OFK moderne fly med lav timekostnad og ikke minst et hyggelig klubbmiljø.

Hva er dine neste mål for flygingen?

Jeg er straks ferdig med sjøflyutsjekk, og generelt ser jeg fram til langturer med familie og venner i både i Norge og Skandinavia. Billund og Legoland står helt klart på listen!