Flyskolen

Oslo Flyveklubb har i mange år utdannet flygere til privatflygersetifikat PPL(A). Skolen har godkjenning for å drive utdanning til teoriundervisning til PPL(A), privatflygersertifikat PPL (A) og mørkeflyging.

Hvordan kommer jeg så i gang?

Starten på din flykarriere begynner med teoriutdannelse. Denne består av et fjernundervisningskurs i regi av Luftfartsskolen, som kombineres med klasseroms-/støtteundervisning hos oss.

Er teorien krevende? Det er 9 forskjellige fag, med bøker av varierende vanskelighetsgrad. Det trengs ingen spesiell forkunnskap.

20120928-170708

Med god motivasjon og flittig lesing er teoridelen både spennende og lærerik.

Gode lærere i skoleavdelingen vil gi deg god forståelse og bra eksamensresultater. Hva koster utdannelsen? En fullstendig utdannelse koster pr. 2014 ca. kr 75-100 000. Dette inkluderer teorikurs, praktisk flyging, legesjekk og gebyrer til Luftfartstilsynet.

Kan jeg bruke utdannelsen videre?

Mange innehavere av privatflygersertifikat velger å utdanne seg videre. Privatflygersertifikatet er første steg på veien for deg som drømmer om å bli trafikkflyger.

Kan jeg fly selv om jeg ikke har teorieksamen?

Hver enkelt elev kan velge selv når den praktiske delen skal påbegynnes. Teorieksamen må være bestått før eleven kan fly solo, noe man vanligvis er klar for etter ca. 20 timer. Vi anbefaler at man påbegynner praktisk skoling, men helst ikke mer enn 10 leksjoner før bestått teori.

Ta kontakt med en av våre flyskole-kontakter:

 

Roar Simonsen : Nestleder

Roar Simonsen


Nestleder


roar.simonsen@canaldigital.no
926 97 117
Sebastian Bovill : Skolesjef

Sebastian Bovill


Skolesjef


skolesjef@osloflyklubb.org
902 25 489